Koftekledde og pyntede elever og ansatte fylte og fargela skolens lokaler med latter og glede. Samtidig er det viktig for oss å tenke på hvorfor vi feirer samenes nasjonaldag og videreføre dette til våre elever.

Uteleker og konkurranser
Ute fikk elever konkurrere i ulike konkurranser, da vår skole har funnet på ulike samiske leker der både spark, ski, lasso og bål er i senter. Den nyeste konkurransen tror vi at vil bli husket best etter årets arrangement, for vi har aldri opplevd at en mikrofon vekket konkurranseinstinktet skikkelig til både elever og lærere. Sámiid Ædnan-joiken var selvfølgelig en av melodiene som fikk elever og ansatte til å løpe til mikrofonen for å ta en joik eller sang. Mathis Hætta og Sverre Kjeldsberg framførte joiken i Melodi Grand Prix i 1980. Cummá av Johán Ante Utsi og Annbjørg Hætta sang i Samisk Melodi Grand Prix i 2003. Selvfølgelig var Rolffa, vår egen lokale popgruppes versjon av Kaizers Orchestras Hjerteknuser også med. 

Med utgangspunkt i kultur, forbilder og gode skiløpere
Skigåing er en viktig del av gammel samisk kultur. To fra Karasjok, Ole Nilsen Ravna og Samuel Balto deltok i ekspedisjonen da den norske polarhelten Fridtjof Nansen krysset Grønland i 1888. Kunstneren Aage Gaup har laget et minnemonument for å hedre de to samiske polarheltene, den er plassert i Karasjok sentrum. På vår skole hedrer vi dem med skikonkurranse, der lagene må med godt samarbeid komme seg fortest mulig i mål. Skikonkurransen er en fin måte å hedre våre lokale helter på.