Elevene ved medialinjen leder i dette skoleåret ungdomsbedriften Sápmi Media UB gjennom Ungt entreprenørskap sitt program. Gjennom bedriften sin tilbyr de ulike tjenester innen media. 


Sápmi Media UB elevene er i full drift med produksjon av podkastserie for De samiske samlinger. Lytt gjerne til podkastserien "50 jagi museahistorjá" som du finner på nettsidene til museumet. 

Sámiid Vuorká-Dávvirat (De samiske samlinger) hadde leid inn Daniel Somby Reyes i Sápmi Media UB og hans skuvlaoabbá (skolesøster) Stine Lise Nordsletta som konferansiere. I forbindelse med jubileumsfeiringen ble det arrangert joikekonsert på Karasjok samfunnshus. 

Den samiske avisen Ávvir engasjerte Sápmi Media UB til flerkamerastreaming av Førjulsturneringen under den tradisjonelle innendørsfotballturneringen i Niitohárji idrettshall i Karasjok som arrangeres av idrettslaget Nordlys. 

Ávvir Livestreamet den første Juoiganjietna-konkurransen (Joikestemmen) i fjor. Til dette prosjektet engasjerte de to av elevene ved medielinjen til å styre kameraene under flerkameraproduksjonen. På denne måten fikk elevene dybdelæring gjennomn praktisk og lønnet arbeid. 


Gjennom ungdomsbedriften sin holder medieelevene på å filme filmet kortfilmer for USHT-samisk avdeling. Disse filmene skal i ferdigstilles i løpet av de kommende ukene, og da kan ansatte ved helsesektoren i hele landet kunne gjennom kortfilmene sette fokus på de samiske pasientene. 


Søknadsfristen for å søke seg til videregåendeopplæring nærmer seg, dette gjør du gjennom nettportalen VIGO. Hvis du ikke har bestemt deg for hvilken linje du skal søke deg til, så kan du gjerne kontakte vår skole. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut av hvilken faglinjen som kan passe for nettopp deg. 
innas rávvet du vai gávnnašit fágasuorggi mii heive juste dutnje.